Roditelji optuženi za ubistvo iz nehata

Tinejdžer iz Mičigena ubio je četiri, a ranio sedam učenika srednje škole

13310 pregleda 4 komentar(a)
Ispred škole u kojoj se desio napad, Foto: SETH HERALD
Ispred škole u kojoj se desio napad, Foto: SETH HERALD

Tužioci su podigli optužnicu za ubistvo iz nehata protiv roditelja tinejdžera iz Mičigena za koga vlasti kažu da je ubio četvoro djece iz razreda u svojoj školi ranije ove nedjelje.

Džejms i Dženifer Krambli suočeni su sa četiri tačke optužnice za ubistvo iz nehata, tri dana nakon što je policija saopštila da je njihov 15-godišnji sin Itan otvorio vatru u srednjoj školi u Oksfordu, oko 60 kilometara sjeverno od Detroita i ubio četiri učenika i raniio sedam.

Džejms Krambli je poveo Itana sa sobom kada je četiri dana ranije kupio pištolj koji je korišćen u napadu, saopštili su tužioci.

Itan Krambli
Itan Kramblifoto: Reuters

Kada je čuo vijesti o pucnjavi u školi, Džejms Krambli se odmah odvezao kući da potraži pištolj, kojeg nije bilo, rekla je tužiteljka okruga Ouklend Karen Mekdonald na konferenciji za novinare. Krambli je tada pozvao vlasti da im saopšti da sumnja da je njegov sin pucao.

Protiv roditelja se rijetko podižu optužnice u vezi sa pucnjavama u školama njihove djece, navodi Rojters. Za razliku od nekih država, zakon u Mičigenu ne nalaže vlasnicima da svoje vatreno oružje čuvaju od djece.

Napad je bio najsmrtonosnija pucnjava u nekoj školi ove godine, prema Nedjelji obrazovanja, i predstavlja posljednju u višedecenijskom nizu masovnih pucnjava u školama u SAD.

Tužioci su do zastrašujućih detalja opisali crteže i zapise koje je napravio napadač koji sugerišu mogućnost da je planirao krvoproliće.

Bonus video: