U bjekstvu roditelji optuženi u ime sina za ubistvo četiri učenika u SAD

Advokati tog bračnog para navode da oni nisu u bjekstvu i dodali da su se sklonili iz bezbjednosnih razloga odmah poslije pucnjave u kojoj je njihov sin Itan ubio četiri učenika

5650 pregleda 0 komentar(a)
Krambli, Foto: Reuters
Krambli, Foto: Reuters

Roditelji protiv kojih je podignuta optužnica za ubistvo iz nehata u ime njihovog maloljetnog sina koji je ubio četiri učenika iz svoje srednje škole u američkoj saveznoj državi Mičigen, u bjekstvu su i policija za njima traga.

I dalje se ne zna gdje se nalaze iako su njihovi advokati naveli da će se predati policiji.

Džejmsa i Dženifer Krambli traže lokalna i savezna policija, izjavio je danas načelnik lokalne policije u Mičigenu.

Advokati tog bračnog para navode da oni nisu u bjekstvu i dodali da su se sklonili iz bezbjednosnih razloga odmah poslije pucnjave u kojoj je njihov sin Itan ubio četiri učenika.

"Oni se vraćaju u region kako bi se predali. Ne bježe od vlasti kako to mediji izvještavaju", naveli su advokati.

Vozilo Kramblijevih pronađeno je u Detroitu, oko 60 kilometara od srednje škole gdje se dogodila pucnjava.

Džejms i Dženifer Krambli su u petak oboje optuženi po četiri tačke, tri dana nakon što je njihov 15-godišnji sin otvorio vatru u srednjoj školi u Oksfordu, oko 60 kilometara od Detroita, ubio četvoro učenika i povrijedio još sedmoro.

Džejms Krambli je vodio sa sobom Itana kada je, četiri dana prije napada, kupovao pištolj koji je Itan donio u školu, navode tužioci.

Kada je čuo izvještaje o pucnjavi u školi, Džejms Krambli se odmah vratio kući sa posla da potraži pištolj, koji nije našao. Krambli je zatim pozvao policiju i rekao da sumnja da je njegov sin napadač u školi.

Optužnice se rijetko podižu protiv roditelja u slučajevima pucnjava u školama. Za razliku od nekih država, zakon Mičigena ne nalaže vlasnicima oružja da čuvaju svoje oružje na bezbjednom mestu kojem djeca nemaju pristup.

Bonus video: