Moskva: Putnički ruski avion izbjegao špijunsku letjelicu NATO iznad Crnog mora

"Izbjegli smo katastrofu, ali to ne znači da SAD i NATO mogu da nastave da nekažnjeno rizikuju živote", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

4183 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ruske vlasti su danas saopštile da je putnički avion kompanije Aeroflot "izbjegao katastrofu" pošto je uspio da promijeni kurs i izbjegne špijunski avion NATO iznad Crnog mora.

"Izbjegli smo katastrofu, ali to ne znači da SAD i NATO mogu da nastave da nekažnjeno rizikuju živote", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema ruskoj agenciji za civilno vazduhoplovstvo, incident se dogodio u petak ujutro kada se špijunski avion "brzo spustio", prelazeći preko rute putničkog aviona na liniji između Tel Aviva i Moskve, sa 142 putnika i članova posade.

Posada špijunskog aviona nije odgovorila na poruke kontrolora i civilni avion je morao da promijeni pravac i visinu letjenja.

Ruska agencija za vazduhoplovstvo nije navela čiji je špijunski avion u pitanju, ali je Zaharova optužila američko vojno vazduhoplovstvo da "predstavlja rizik za civilnu avijaciju".

Bonus video: