jedna osoba je preživjela

U Indiji se srušio helikopter: Načelnik generalštaba vojske među 13 poginulih

Uzrok nesreće za sada nije poznat i istražuje se

8700 pregleda 2 komentar(a)
Sa mjesta pada helikoptera, Foto: Screenshot/Youtube
Sa mjesta pada helikoptera, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 08.12.2021. 14:56h

Načelnik generalštaba indijske vojske general Bipin Ravat i njegova supruga su među 13 poginulih u današnjem udesu helikoptera na jugu Indije, saopštile su indijske vazdupolovne snage.

"Sa dubokim žaljenjem sada je sigurno da su general Bipin Ravat, gospođa Madhulika Ravat i još 11 osoba u letjelici poginuli u toj tragičnoj nesreći", navodi se u tviter poruci vazduhoplovnih snaga Indije.

Helikopter koji je prevozio načelnika generalštaba indijske vojske generala Bipina Ravata srušio se danas u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, blizu mjesta Kunur.

Kako je saopšteno, jedna osoba je preživjela, oficir vazduhoplovnih snaga kapetan Varun Sing i na liječenju je u vojnoj bolnici.

Javna televizija prenijela je da je helikopter Mi-17v5 bio na putu iz vazdušne baze do koledža za pripadnike vojske kada se srušio blizu Kunura, u državi Tamil Nadu.

Uzrok nesreće za sada nije poznat i istražuje se.

Bipin Ravat (63), smatra se bliskim saradnikom indijskog premijera Narendre Modija. On je prvi načelnik generalštaba vojske Indije, jer je tu funkciju formirala vlada 2019. godine.

Preporučujemo za Vas