Izrael produžio zabranu ulaska u zemlju još 10 dana

U saopštenju koje su sinoć izdali izraelski premijer Neftali Benet i ministar zdravlja Nican Horovic restrikcije za putnike koji dolaze na međunarodni aerodrom Ben Gurion trajaće najmanje do 22. decembra

845 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izrael je odlučio da produži za još 10 dana stroge putne restrikcije uključujući zabranu ulaska stranim državljanima, u nastojanju da zaustavi ulazak u zemlju osoba zaraženih novim omikron sojem korona virusa.

U saopštenju koje su sinoć izdali izraelski premijer Neftali Benet i ministar zdravlja Nican Horovic restrikcije za putnike koji dolaze na međunarodni aerodrom Ben Gurion trajaće najmanje do 22. decembra.

Prema sadašnjim mjerama svi Izraelci koji se vraćaju iz inostranstva moraju da idu u samoizolaciju dok ne dobiju potvrdu o negativnom PCR testu, dok oni koji dolaze iz zemalja visokog rizika moraju da idu u karantin u hotelu koji je odredila država dok ne dobiju negativan rezultat na PCR testu.

U saopštenju se takođe navodi da bi dodatne restrikcije i podsticaji za vakcinaciju mogli da budu uvedeni narednih dana.

Izrael je zabilježio najmanje 21 slučaj omikron soja korona virusa koji je prvo primijećen u južnoj Africi. Izrael, zemlja od 9,3 miliona stanovnika registrovao je 8.210 umrlih od korona virusa od početka pandemije.

Većina stanovništva, više od 6,3 miliona dobilo je najmanje jednu dozu vakcine Fajzer/Biontek a više od četiri miliona Izraelaca je dobilo buster dozu.

Bonus video: