Egipat: Zbog nevremena suspendovana nastava u Kairu, zatvoreno više luka

Tokom noći su djelimično poplavljene ulice u nekim kvartovima Kaira i drugim djelovima Egipta, a lokalni medji su javili da snijeg pada u Aleksandriji i da je djelimično prekrio ulice i krovove u tom gradu

2326 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Egipatske vlasti su danas zbog olujnog vremena iz predostrožnosti suspendovale nastavu u glavnom gradu Kairu i nekoliko provincija, te zatvorile luke u mediteranskom gradu Aleksandriji i Port Saidu i Suecu u Sueckom kanalu.

Meteorolozi su najavili umjerenu i jaku kišu duž sjeverne obale i u regionu Delte Nila.

Očekuju se i oluje u sjevernim i južnim djelovima zemlje i ograničena vidljivost.

Ministarstvo ekologije je apelovalo na stanovnike i one koji boluju respiratornih i bolesti grudnog koša da ostanu danas kod kuće, kako bi izbegli komplikacije zbog lošeg vremena.

Ministarstvo zdravlja je reklo da je angažovalo više ekipa hitne pomoći u udaljenim područjima i na autoputevima, takođe iz predostrožnosti, za slučaj saobraćajnih nesreća.

Tokom noći su djelimično poplavljene ulice u nekim kvartovima Kaira i drugim djelovima Egipta, a lokalni medji su javili da snijeg pada u Aleksandriji i da je djelimično prekrio ulice i krovove u tom gradu.

Sezonske kiše podstakle su pitanja o sposobnosti zemlje da odgovori na poplave u djelovima Kaira i drugim velikim gradovima.

U poplavama i jakoj kiši bilo je i smrtnih slučajeva ranijih godina, posebno u poljoprivrednim područjima.

Bonus video: