Zaharova: Detalji istrage govore da je u pitanju namještaljka

„Mnogo mi se dopao detalj da je, prema navodima SAD, predsjednik Ukrajine prije Viktora Janukoviča bila Julija Timošenko. Šta, niste znali, e pa — izgleda da je bila“, rekla je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije
51 pregleda 3 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Screenshot (YouTube)
Marija Zaharova, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.10.2017. 19:36h

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da u optužbama na račun Pola Manaforta, bivšeg šefa predizbornog štaba Donalda Trampa, kao i njegovog bivšeg poslovnog saradnika Rika Gejtsa, postoje određene neistine, kao i da to govori da je u pitanju namještaljka, prenosi Tanjug.

„Mnogo mi se dopao detalj da je, prema navodima SAD, predsjednik Ukrajine prije Viktora Janukoviča bila Julija Timošenko. Šta, niste znali, e pa — izgleda da je bila“, rekla je ona.

Podsjećanja radi, Timošenkova je bila premijer Ukrajine od 2007. do 2010. godine, a predsjednik Ukrajine prije Janukoviča (2007-2010) bio je Viktor Juščenko (2005-2010).

„To je važan detalj koji pokazuje na koji način je pripreman taj dokument. Svima treba da bude jasno da kada se radi ozbiljna istraga, o takvim propustima ne može biti ni riječi“, rekla je Zaharova.

Pola Manaforta i Rika Gejtsa savezna velika porota optužuje po 12 tačaka, uključujući zavjeru protiv SAD. Optužnica uključuje, između ostalog, zavjeru za pranje novca i kršenje saveznih zakona o lobiranju i bankarstvu, kao i lažne izjave.

Bonus video: