Bivša djevojka Džefrija Epstina osuđena za seksualnu eksploataciju

Tokom suđenja, tužioci su pozvali 24 svjedoka, a srž optužbe bilo je svjedočenje četiri žene koje su rekle da su ih Maksvel i Epstin seksulano zlostavljali dok su bile maloljetne

8410 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gilejn Maksvel, bivša devojka i dugogodišnja saradnica preminulog optuženog seksualnog prestupnika Džefrija Epstina, osuđena je 29. decembra po optužbi da je namamljivala maloljetne djevojke kako bi ih Epstin seksualno zlostavljao.

Američki Federalni istražni biro uhapsio je Maksvel 2. jula, a nakon presude, kako prenosi CNN, suočava se sa kaznom do 65 godina zatvora.

Presudom je završeno jednomjesečno suđenje tokom kojeg su prikazani izvještaji o seksualnoj eksploataciji djevojčica od 14 godina.

Tokom suđenja, tužioci su pozvali 24 svjedoka, a srž optužbe bilo je svjedočenje četiri žene koje su rekle da su ih Maksvel i Epstin seksulano zlostavljali dok su bile maloljetne.

U opisima ponašanja Maksvel, sve žene su svjedočile da je koristila šarm i darove da pridobije njihovo povjerenje i uvjeravala ih kako Epstin može da iskoristi svoje bogatstvo i veze da ispuni njihove snove.

Maksvel je preko advokata negirala optužbe. Ipak, ona je odbila da svjedoči, rekavši sudiji: "Optužba nije dokazala slučaj van razumne sumnje, tako da nema razloga da ja svjedočim".

Odbrana je insistirala na tome da je Maksvel žrtva "osvetoljubivog" krivičnog gonjenja kako bi se pravdu dobile žene koje su nakon smrti Epstina lišene glavnog krivca.

Maksvel nije bila prisutna u javnosti od smrti Epstina, američkog milijardera i finasijera optuženog za silovanja i trgovinu maloljetnim djevojkama u razdoblju od skoro dvije decenije.

Epstin umro je u zatvoru 10. avgusta 2020. godine dok je čekao suđenje za trgovinu maloljetnicama. Njegova smrt je zvanično opisana kao samoubistvo.

Uhapšen je u Njujorku zbog navoda da vodi lanac trgovine maloljetnim djevojkama.

Maksvel još uvijek čeka suđenje po dvije tačke optužnice za lažno svjedočenje.

Nastavljaju se i optužbe u vezi sa zlostavljanjem, uključujući i onu koja nije bila uključena u suđenje, a koju je pokrenula Virdžinija Đufre.

Ona tvrdi da je bila primorana na seksualne odnose sa britanskim princom Endruom kada je imala 17 godina.

Tada poznata kao Virdžinija Roberts, navela je da ju je princ napao u londonskoj kući Epstinove saradnice Maksvel, te u Epstinovim kućama na Menhetnu i Litl Sent Džejmsu, na Djevičanskim ostrvima.

Endru poriče sve optužbe.

Bonus video: