Jak zemljotres pogodio zapad Kine

Na snimcima kineskog državnog informativnog servisa zabilježena je šteta na kućama, razbijeni prozori i urušeni plafoni

2529 pregleda 39 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale pogodio je slabo naseljeno područje na zapadu Kine i izazvao prekid željezničkog saobraćaja zbog oštećenja tunela, saopštile su vlasti.

Četiri osobe sa lakšim povredama u autonomnom okrugu Menjuan Hui su nakon ukazane ljekarske pomoći puštene kućama, rekli su zvaničnici na konferenciji za novinare.

Zemljotres je pogodio planinski dio provincije Ćinghaj koji se nalazi na 3.659 metara nadmorske visine.

Epicentar je bio 140 kilometara jugoistočno od Sininga, glavnog grada provincije, gdie su ljudi u strahu izašli iz svojih kuća.

Na snimcima kineskog državnog informativnog servisa zabilježena je šteta na kućama, razbijeni prozori i urušeni plafoni.

Saobraćaj na pojedinim dionicama brze željezničke pruge od Landžoua u provinciji Gansu do regiona Sindjiang obustavljen je zbog oštećenja nekoliko tunela, prenijela je agencija Sinhua.

Spasilački i vatrogasni timovi u Ćinghaju i susjednoj provinciji Gansu poslali su oko 500 spasilaca u epicentar, saopštilo je kinesko Ministarstvo za vanredne situacije.

U pripravnosti je još 2.260 spasilaca iz susjednih provincija.

Ministarstvo i kineska uprava za zemljotrese poslali su tim u Ćinghaj da ispitaju stanje i evakuišu stanovnike pogođenih područja.

Bonus video: