povrijeđeno 59 ljudi

U Gani najmanje 17 mrtvih u udesu kamiona koji je prevozio eksploziv

Udes u kome su učestvovali kamion koji je prevozio eksplozivni materijal za rudarsku kompaniju, motocikl i treće vozilo, dogodio se blizu električnog trasformatora što je dovelo do eksplozije

4831 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najmanje 17 ljudi stradalo je, a 59 je povrijeđeno u zapadnoj Gani u udesu kamiona koji je prevozio eksplozivne supstance za rudnik, saopštila je danas vlada, dodajući da je eksplozija izazvana udesom razorila cio deo jednog grada.

Nesreća se dogodila oko podne juče u mjestu Apijaste nedaleko od Bogosa, rudarskog mjesta na zapadu, oko 300 kilometara zapadno od Akre, glavnog grada te zapadnoafričke zemlje bogate u rudnim resursima.

Prema prvim saznanjima udes u kome su učestvovali kamion koji je prevozio eksplozivni materijal za rudarsku kompaniju, motocikl i treće vozilo, dogodio se blizu električnog trasformatora što je dovelo do eksplozije, rekao je ministar informisanja Kodžo Opong Nkrumah u saopštenju objavljenom sinoć.

On je rekao da je u 17 sati juče potvrđeno 17 mrtvih i 59 povrijeđenih. Od 59 povrijeđenih njih 42 su zbrinuti u zdravstvenim centrima, a neke od tih osoba su u kritičnom stanju, rekao je ministar.

Sve bolnice u okruženju mobilisane su da zbrinu povrijeđene osobe, a aktiviran je i plan evakuacije za prevoz osoba u kritičnom stanju u bolnice u glavnom gradu Akri, navela je vlada.

Da bi se izbjegla druga eksplozija zajednički tim policijskih i vojnih stručnjaka za eksplozije poslat je na mjesto nesreće da ispita situaciju i uvede bezbjednosne mjere, dodato je u saopštenju.