Kogres SAD blizu donošenja novih sankcija protiv Rusije

Na pitanje na Si-En-Enu (CNN) o radu između demokrata i republikanaca na novim sankcijama protiv Moskve Menendez, koji je predsjednik Odbora za spoljne poslove u Senatu, rekao je da su blizu dogovora i da se nada da će to uspješno zaključiti

3695 pregleda 2 komentar(a)
Kongres SAD, Foto: Shutterstock
Kongres SAD, Foto: Shutterstock

Američki Kongres blizu je postizanja dogovora oko nacrta zakona kojim se predviđaju nove ekonomske sankcije protiv Rusije, rekao je danas uticajni demokratski senator Bob Menenedez i obećao "ozbiljne poslijedice" za Moskvu u slučaju napada Ukrajine.

Na pitanje na Si-En-Enu (CNN) o radu između demokrata i republikanaca na novim sankcijama protiv Moskve Menendez, koji je predsjednik Odbora za spoljne poslove u Senatu, rekao je da su blizu dogovora i da se nada da će to uspješno zaključiti.

"Nesporno je da postoji nevjerovatna odlučnost u dijve partije da se podrži Ukrajina i da bude teških poslijedica za Rusiju ako izvrši invaziju", rekao je Menendes.

Iako govore o jedinstvu o osnovanosti sankcija prema Rusiji republikanci i demokrate su više podijeljeni kada je riječ o njihovom stupanja na snagu.

Republikanci su za preventivne mjere za invaziju dok demokrate hoće da se sankcije drže kao prijetnja u slučaju ruske ofanzive na Ukrajinu.

Menendez je rekao da bi neke sankcije mogle ipak odmah da budu uvedene zbog onoga što je Rusija već uradila, govoreći o sajber napadima na Ukrajinu ali je rekao da bi sankcije koje bi imale razorne poslijedice bile uvedene kada bi Rusija napala tu zemlju.

Bonus video: