Maroko: Umro dječak čije je spašavanje pratio čitav svijet

Petogodišnji, Rajan Avram u utorak je pao u 32 metara dubok bunar, a spasioci su od tada danonoćno pokušavali da dođu do njega

22890 pregleda 86 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Petogodišnji dječak, koji je bio zarobljen u bunaru na sjeveru Maroka pet dana, preminuo je prije nego što su spasioci uspjeli da dođu do njega, saopštila su dva vladina zvaničnika.

Snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju scenu nakon što je njegovo tijelo izvučeno, sa stotinama izbezumljenih spasilaca i posmatrača okupljenih na mjestu gdje je akcija spašavanja trajala od utorka.

Rajan Avram pao je u utorak u bunar u svom selu Ighran u brdima blizu Šefšauena, što je izazvalo ogroman napor spasavanja koji je zaokupio zemlju.

Spasioci su konačno stigli do njega u subotu veče nakon što su uklonili veći dio susjednog brda i napravili prolaz do bunara.

Kralj Muhamed je uputio saučešće porodici dječaka.

Bunar je bio širok samo 45 centimetara na vrhu i sužavao se do dubine od 32 metra, gdje je Rajan bio zarobljen.

Maroko spašavanje
foto: Reuters

To je onemogućilo spasioce da se direktno spuste.

Spasioci su radili danonoćno sijekući masivni rov kroz padinu, a zatim tunelom koji su napravili pokušali da dođu do Rajana.

Spasioci su morali da se kreću sa izuzetnim oprezom dok su pokušavali da kopaju kroz zemlju i kamenje do mjesta gdje je Rajan ležao.

Na kraju su kasno u subotu uspjeli da pristupe bunaru i odnijeli su njegovo tijelo u vozilo hitne pomoći koje je čekalo.

Gomile su se okupile na mjestu nesreće da posmatraju akciju spasavanja, a širom zemlje, Marokanci su pratili sagu na televiziji

Bonus video: