Izrael: Ubijeni naoružani napadači; Palestinsko ministarstvo spoljnih poslova: Ružno pogubljenje na terenu

Izraelska bezbjednosna služba Šin Bet saopštila je da su muškarci bili naoružani i opisala ih kao odred odgovoran za pucanje u napadima na izraelske vojnike i civile u toj oblasti posljednjih nedjelja.

7163 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.02.2022. 16:43h

Izraelske snage ubile su trojicu palestinskih naoružanih napadača koji su putovali u automobilu na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštila je izraelska služba bezbjednosti, prenosi agencija Rojters.

Palestinsko ministarstvo spoljnih poslova opisalo je incident kao "ružno pogubljenje na terenu".

Izraelski premijer Naftali Benet rekao je da su izraelske snage pokazale da "teroristi nemaju imunitet".

Izraelska bezbjednosna služba Šin Bet saopštila je da su muškarci bili naoružani i opisala ih kao odred odgovoran za pucanje u napadima na izraelske vojnike i civile u toj oblasti posljednjih nedjelja, prenosi Rojters.

U tim napadima nije bilo žrtava, što je podstaklo tenzije na Zapadnoj obali i izazvalo zabrinutost Izraela za bezbjednost.

Brigade mučenika Al Aksa saopštile su da su trojica ubijenih bili članovi njihove grupe, koja je povezana sa grupom Fatah predsjednika Mahmuda Abasa, navodi Rojters.

Na snimku koji je Rojters vidio prikazane su bolničare kako nose krvave muškarce na nosilima u kola hitne pomoći u blizini automobila izrešetanog mecima, dok su se ljudi okupljali oko njih.

"Izrael je odgovoran za ovo zločinačko ubistvo. To je dio njihovih tekućih zločina", rekao je Monir Al-Džagub, portparol Fataha na Zapadnoj obali.

Bonus video: