Kina: Sankcije Rusiji bi pojačale sukob oko Ukrajine

"U trenutnoj situaciji jednostrane sankcije mogu samo da povećaju podjele i zastoj. Kina poziva sve strane da pristupe racionalno, da se kriza u Ukrajini riješi dijalogom i pregovorima", rekao je on i dodao da dramatizacija situacije i spekulacije o ratu ne predstavljaju odgovorno ponašanje

2731 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jednostrane sankcije protiv Rusije samo će povećati razdor i sukob oko Ukrajine, izjavio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin komentarišući saopštenje G7 o spremnosti da Rusiji uvedu sankcije.

"U trenutnoj situaciji jednostrane sankcije mogu samo da povećaju podjele i zastoj. Kina poziva sve strane da pristupe racionalno, da se kriza u Ukrajini riješi dijalogom i pregovorima", rekao je on i dodao da dramatizacija situacije i spekulacije o ratu ne predstavljaju odgovorno ponašanje.

Sankcije i pritisci, dodao je, neće pomoći rješavanju situacije, a promocija blokovskog zastoja samo vodi na stari put Hladnog rata, prenosi TASS.

Ministri finansija G7 juče su ponovili spremnost da Moskvi uvedu sankcije sa "širokim i momentalnim posljedicama" po rusku ekonomiju u slučaju da se dogodi invazija na Ukrajinu.

"Svaka dalja agresija ruske vojske protiv Ukrajine naići će na brz i koordinisan odgovor", naveli su.

Bonus video: