Francuska mornarica zaplijenila 670 kg heroina u Indijskom okeanu

Borbena grupa 150 zadužena je za suzbijanje međunarodnog terorizma i ilegalnu trgovinu kojom se on finansira u Crvenom moru i u velikom dijelu Indijskog okeana Borbena grupa 151 je zadužen za borbu sa gusarima u Adenskom zalivu a 152 za bezbjednost u Persijskom zalivu
1136 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

Francuska ratna mornarica koja djeluje u sastavu Borbene grupe 150 koja u Indijskom okeanu suzbija krijumčarenje kojim se finansira terorizam, zaplijenila je u četvrtak 670 kilograma heroina na jedrenjaku u Arapskom moru, saopštile su francuske oružane snage.

"Ovom rekordnom zapljenom zadat je težak udarac finansiranju terorizma", napisala je na Twitteru francuska ministarka odbrane Florans Parli.

"Protivvazdušna fregata Kazard bila je u Arapskom moru u sastavu Borbene grupe 150. Zaustavila je jedrenjak koji je plovio bez oznake matične luke i pristupila provjeri", navodi se u saopštenju francuskih oružanih snaga.

Borbena grupa 150 zadužena je za suzbijanje međunarodnog terorizma i ilegalnu trgovinu kojom se on finansira u Crvenom moru i u velikom dijelu Indijskog okeana.

Borbena grupa 151 je zadužen za borbu sa gusarima u Adenskom zalivu a 152 za bezbjednost u Persijskom zalivu.

Kazard koji je 5. decembra 2018. isplovio iz Tulona, na jugu Francuske, sa 240 članova posade, već tri mjeseca djeluje u Persijskom zalivu i u Indijskom okeanu, prenosi agencija Hina.

Bonus video: