SAD odobrile dodatnih 350 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini

"To je još jedan jasan signal da Sjedinjene Američke Države stoje uz narod Ukrajine dok brane svoju suverenu, hrabru i ponosnu naciju"

3888 pregleda 11 komentar(a)
Entoni Blinken, Foto: Reuters
Entoni Blinken, Foto: Reuters

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken rekao je da je ova zemlja odobrila dodatnih 350 miliona dolara američke vojne pomoći Ukrajini, prenosi CNN.

"Danas dok se Ukrajina hrabro i ponosno bori protiv ruskog brutalnog i ničim izazvanog napada, odobrio sam, u skladu sa delegacijom Predsjednika, 350 miliona dolara za neposrednu podršku odbrani Ukrajine", rekao je Blinken.

Kako je prenio CNN, predsjednik Džo Bajden je naložio Blinkenu da izdvoji do 350 miliona dolara za neposrednu podršku odbrani Ukrajine, navodi se u dopisu koji je Bijela kuća objavila u petak.

"Ovaj paket će uključivati dalju odbrambenu pomoć kako bi se pomoglo Ukrajini da se suoči sa oklopnim, vazdušnim i drugim prijetnjama sa kojima se sada suočava. To je još jedan jasan signal da Sjedinjene Američke Države stoje uz narod Ukrajine dok brane svoju suverenu, hrabru i ponosnu naciju", dodao je Blinken.

Kako je ranije pisao francuski "Le Monde", predsjednik Francuske Emanuel Makron najavio je isporuku dodatnih 300 miliona eura pomoći Ukrajini, zajedno sa vojnom opremom.

Bonus video: