Novi Zeland: Potonuo ribarski brod, četvoro poginulih, jedno se vodi kao nestalo

U brodu su bili kapetan, jedan član posade i osam putnika iz Oklenda. Kapetan je među preživjelima, naveli su mediji, dok niko više nije identifikovan

2112 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ribarski brod potonuo je tokom oluje na Novom Zelandu, a jedna osoba se još vodi kao nestala dok je četvoro ljudi izgubilo život.

U brodu je bilo deset osoba od kojih je helikopterom pet spaseno iz mora, četiri tijela su pronađena, a spasioci danas nastavljaju da tragaju za još jednom nestalom osobom, rekao je portparol novozelandskog Koordinacionog tijela za spasavanje Nik Bert.

Brod dug 17 metara upao je u teškoće i aktivirao je svjetlo za hitne situacije sinoć u 20 časova po lokalnom vremenu kod sjeverne obale Novog Zelanda. Helikopter je stigao prvi na mjesto brodoloma oko 22.40, rekao Bert.

Po njegovim riječima vrijeme je jako otežalo dolazak letjelice, bili su opasni uslovi za letjenje, grmljavina i jaki udari vjetra i tek su stigli na mjesto nesreće oko 23.40, a potvrđeno je da je brod potonuo u 2.30 ujutro.

Vremenski uslovi za potragu su povoljniji danas, a koordiniše ih patrolni brod mornarice, helikopteri i kopneno osoblje na obali.

Petoro spasenih helikopterom su primljeni na kratko u bolnicu i kasnije su otpušteni.

U brodu su bili kapetan, jedan član posade i osam putnika iz Oklenda. Kapetan je među preživjelima, naveli su mediji, dok niko više nije identifikovan.

Bonus video: