Rio de Žaneiro: U klizištima stradalo najmanje 14 ljudi

Loši vremenski uslovi zahvatili su Rio de Žaneiro tokom posljednjih nekoliko sedmica, a u klizištima i poplavama u oblasti Petropolis (u brdima iznad ovog grada) tokom februara stradalo je oko 240 ljudi

5231 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Prinstscreen Youtube/STB news
Foto: Prinstscreen Youtube/STB news

Velika kiša koja je ovih dana pogodila zapadnu obalu Brazila izazvala je klizišta u kojima je stradalo najmanje 14 ljudi u gradovima u oblasti Baikada Fluminense u državi Rio de Žaneiro, saopštile su državne i lokalne vlasti, a prenosi Rojters.

Kako se dodaje spasioci su odgovorili na 850 poziva tokom posljednja 24 sata i uspjeli su da na sigurnpo izvuku 144 osobe.

"Više od 70 porodica ostalo je bez domova. Trudimo se da obezbijedimo skloništa i da iznajmimo hostele za ove ljude", rekao je za Rojters Lućano Vidal, gradonačelnik Paratija.

On je dodao da su klizišta blokirala ulice i izolovane dijelove grada, a mnogi kvartovi u ovom čuvenom turističkom gradu su bez struje.

Loši vremenski uslovi zahvatili su Rio de Žaneiro tokom posljednjih nekoliko sedmica, a u klizištima i poplavama u oblasti Petropolis (u brdima iznad ovog grada) tokom februara stradalo je oko 240 ljudi.

Bonus video: