Teretni avion se prepolovio prilikom prinudnog slijetanja u Kostariki, nema žrtava

Pilot prijavio problem sa hidrauličnim sistemom i tražio odobrenje da se vrati

7418 pregleda 0 komentar(a)
San Hoze, Foto: Printscreen YouTube
San Hoze, Foto: Printscreen YouTube

Teretni avion koji je prevozio poštanske i druge pakete prepolovio se prilikom prinudnog slijetanja na aerodromu u San Hozeu u Kostariki, objavile su vlasti navodeći da nije bilo stradalih ali i da je aerodrom bio satima privremeno zatvoren.

Dvije osobe koje su bile u avionu, koji je prinudno sletio juče, dobro su, rekao je novinarima šef vatrogasne službe Kostarike.

Dvojica članova posade, Gvatemalci, prevezeni su iz predostrožnosti u bolnicu na pregled, naveo je predstavnik Crvenog krsta.

Avion Boing-757 njemačke grupe DHL, poletio je 25 minuta prije udesa sa aerodroma u San Hozeu za Gvatemalu kada je pilot prijavio problem sa hidrauličnim sistemom i tražio odobrenje da se vrati, rekao je direktor operacija bezbjednosti javne kompanije Aeris koja upravlja aerodromom.

Prilikom prinudnog slijetanja oko 18.30 po srednjeevropskom vremenu juče, avion je skliznuo sa piste i polomio se u dva dijela.

Zbog udesa potpuno je paralisan aerodrom u San Hozeu, najvećem u zemlji, oko pet i po sati, što je pogodilo oko sto letova i 8.500 putnika.

Saobraćaj na aerodromu se posle toga normalizovao i za dolaske i odlaske aviona, rekao je generalni direktor Aerisa.