Iranski predsjednik najavio nastavak nuklearnih aktivnosti

Raisijev komentar uslijedio je nakon prekida pregovora Irana i svjetskih sila u Beču o oživljavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. koji je ranije propao jer je bivši predsjednik Donald Tramp povukao SAD iz tog procesa i uveo sankcije Iranu

2747 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: REUTERS
Ilustracija, Foto: REUTERS

Iran će nastaviti aktivnosti na nuklearnom razvoju, izjavio je danas predsjednik Ebrahim Rais reagujući na prekid pregovora o oživljavanju nuklearnog sporazuma Teherana sa svjetskim silama.

On je na obilježavanju iranskog državnog dana nuklearne tehnologije rekao da će iranska administracija podržati ubrzanje istraživanja "miroljubive" nuklearne tehnologije.

Raisijev komentar uslijedio je nakon prekida pregovora Irana i svjetskih sila u Beču o oživljavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. koji je ranije propao jer je bivši predsjednik Donald Tramp povukao SAD iz tog procesa i uveo sankcije Iranu.

Iran je takođe danas uveo sankcije za još 15 zvaničnika SAD, među kojima su bivši načelnik generalštaba Džordž Kejsij i bivši advokat predsjednika Donalda Trampa Rudi Đulijani.

Jedanaestomjesečni indirektni razgovori između Irana i SAD u Beču o oživljavanju sporazuma su prekinuti jer obije strane navode da su potrebne političke odluke Teherana i Vašingtona za rješavanje preostalih pitanja.

Bonus video: