Izrael izveo "najsmrtonosnije vazdušne udare" u Siriji od početka 2022.

Vladini mediji u Siriji potvrdili su pet žrtava u zračnim udarima, koje Izrael nije komentarisao

3805 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izraelski vazdušni napadi u blizini Damaska 27. aprila, u kojima je ubijeno devet boraca, među kojima i pet sirijskih vojnika, su najsmrtonosniji takvi napadi od početka 2022. godine, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Opservatorija je saopštila da su među metama napada bili skladište municije i nekoliko vojnih položaja povezanih sa iranskim vojnim prisustvom u Siriji.

Vladini mediji u Siriji potvrdili su pet žrtava u vazdušnim udarima, koje Izrael nije komentarisao.

"Izraeski neprijatelj izveo je vazdušni napad u zoru pogađajući nekoliko položaja oko Damaska", navodi državna novinska agencija SANA riječi sirijskog vojnog izvora.

"Istraga je ukazala da su četvorica vojnika ubijeni, trojica su ranjena i načinjena je materijalna šteta", kazao je izvor.

Posljednji napad uslijedio je nakon još jednog u blizini Damaska 14. aprila, bez civilnih žrtava, prenosi SANA.

Opservatorija, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja se oslanja na golemu mrežu izvora iz svake regije u Siriji, takođe je saopštila da je osam ljudi ranjeno u napadu.

Četvorica koji su ubijeni nijesu bili pripadnici sirijske vojske, ali su bili članovi milicije koja uživa iransku podršku, saopštio je čelnik Opservatorije Rami Abdel Rahman, dodajući da ne može potvrditi njihovu nacionalnost.

Kazao je da je barem pet lokacija napadnuto u posljednjem izraelskom udaru.

Dopisnici AFP-a u sirijskoj prijestonici javili su da su čuli glasne eksplozije.

Bonus video: