Paragvajski tužilac za borbu protiv droge ubijen u Kolumbiji

Pet kolumbijskih istražitelja poslato je na ostrvo Baru gdje je počinjeno ubistvo da sprovedu istragu uz podršku Paragvaja i SAD, rekao je novinarima general Horhe Luis Vargas

2524 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Paragvajski specijalni tužilac za borbu protiv trgovine drogom Marselo Peci, ubijen je u Kolumbiji, na jednom ostrvu u Karibima, objavio je danas u Bogoti šef kolumbijske policije.

Pet kolumbijskih istražitelja poslato je na ostrvo Baru gdje je počinjeno ubistvo da sprovedu istragu uz podršku Paragvaja i SAD, rekao je novinarima general Horhe Luis Vargas.

Nije naveo kada se ubistvo tačno dogodilo i pod kojim uslovima. Prema navodima medija tužilac je bio na medenom mjesecu na tom turističkom ostrvu.

On se 30. aprila u gradu Kartaheni vjenčao sa kolumbijskom novinarkom Klaudijom Agilerom, a slike sa vjenčanja objavio je na svom Tviter nalogu.

Predsjednik Paragvaja Mario Abdo Benites osudio je kukavičko ubistvo tužioca u Kolumbiji, navodeći da je to rastužilo cijelu paragvajsku naciju.

"Osuđujemo najsnažnije taj tragični čin i udvostručujemo našu posvećenost borbi protiv organizovanog kriminala", napisao je predsjednik na Tviteru.

Policijska komisija iz Paragvaja će otići u Kolumbiju da učestvuje u kolumbijskoj istrazi, rekao je general Vargas.

Bonus video: