"Revolucionarna garda osudila teroristički čin"

Iranski predsjednik: Biće osvete za ubistvo pukovnika

"Nema sumnje da je ruka svjetske arogancije viđena u ovom zločinu", rekao je Raisi u izrazu koji iranski zvaničnici koriste za SAD i njihove saveznike

4170 pregleda 0 komentar(a)
Raisi, Foto: Reuters
Raisi, Foto: Reuters

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi rekao je danas da će biti "osvete" za ubistvo pukovnika Revolucionarne garde Irana, dan poslije napada izvršenog u Teheranu.

Dva nepoznata napadača na motoru ubila su juče pukovnika Hasana Sajada Hodaija ispalivši pet metaka ispred njegove kuće u glavnom gradu Irana.

"Ne sumnjam da će krv tog velikog mučenika biti osvećena", rekao je Raisi u obraćanju na državnoj televiziji.

Pukovnik Hodai je najviša ličnost ubijena u Teheranu od ubistva nuklearnog fizičara Mohseha Fahrizadeha, u novembru 2020. kod glavnog grada u napadu na njegov konvoj. Taj napad je Iran pripisao Izraelu.

"Nema sumnje da je ruka svjetske arogancije viđena u ovom zločinu", rekao je Raisi u izrazu koji iranski zvaničnici koriste za SAD i njihove saveznike.

Raisi je zatražio da bezbjednosni zvaničnici ozbiljno ispitaju ovo ubistvo.

Prema televiziji oproštaj od pukovnika će biti danas popodne u Teheranu.

Revolucionarna garda je osudila "teroristički čin" i predstavila pukovnika Hodaija kao "čuvara svetilišta", kako obično nazivaju Irance koji izvode operacije u Siriji i Iraku u okviru elitnog odreda Kuds.