Bajden o pucnjavi u Teksasu: Kad ćemo se, zaboga, usprotiviti oružarskom lobiju

„Prelijepi, nevini, drugaci, trećaci, četvrtaci. I koliko desetina male djece koja su svjedoci onoga što se dogodilo, je vidjelo svoje drugare mrtve, kao da su na bojnom polju, zaboga“

5257 pregleda 10 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Američki predsjednik Džozef Bajden u obraćanju naciji iz Bijele kuće povodom pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu, gdje je ubijeno 19 đaka, kazao je da se nadao kad postane predsjednik da neće više morati da ima ovakva obraćanja. On je napad u Uvaldi nazvao "još jednim masakrom" u SAD.

„Prelepi, nevini, drugaci, trećaci, četvrtaci. I koliko desetina male djece koja su svjedoci onoga što se dogodilo, je vidjelo svoje drugare mrtve, kao da su na bojnom polju, zaboga“, poručio je Bajden, prenosi CNN.

Dodao je da je izgubiti dijete „kao da ste izgubili dio duše“. Naveo je i da se osjeća „kao da se guši“.

Pozvao je naciju da se moli za žrtve i da se "suprotstavi oružarskom lobiju" zbog posljednjih događaja, prenosi N1.

"Tako da večeras pozivam naciju da se moli za njih, da da roditeljima i braći i sestrama snagu u beznađu koje osjećaju danas. Kao narod, treba da se zapitamo kada ćemo, za ime Boga, da se usprotivimo tom oružarskom lobiju? Kada ćemo, zaboga, učiniti ono što znamo da je potrebno uraditi", upitao je Bajden.

Osamnaestogodišnji Salvador Ramos, kako ga je identifikovala policija, upao je juče u osnovnu školu u Uvaldi u Teksasu i počeo da puca, usmrtivši 19 đaka i jednog nastavnika. Policija je saopštila da je i Ramos, koji je pohađao srednju školu u Uvaldi, ubijen.

Bonus video: