Pronađeni ostaci aviona koji se srušio u planinama Nepala

Vojska je preko Tvitera objavila snimak mjesta udesa iz aviona na kome se vide razbacani djelovi ljetelice na planini

4317 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP/Beta
Foto: AP/Beta

Ostaci aviona sa 22 putnika i člana posade nestalog u planinama Nepala, pronađeni su, objavio je danas zvaničnik nepalske vojske.

Do sada je pronađeno 14 tijela, a potraga se nastavlja za ostalim, rekao je za Frans pres portparol lokalne Uprave za civilnu avijaciju.

On je ocijenio je da vremenske prilike veoma loše i da je na mesto jučerašnje nesreće dovedena jedna ekipa, ali i da je za sada nemoguće obaviti letove da bi stiglo još ljudi neophodnih u akciji potrage.

Vojska je preko Tvitera objavila snimak mjesta udesa iz aviona na kome se vide razbacani djelovi ljetelice na planini.

Avion kompanije "Tara Er" bio je na redovnom 20-minutnom letu iz grada Pohare, 200 kilometara zapadno od Katmandua do planinskog grada Džomsoma.

Letjelica tipa "Tvin oter" kanadske proizvodnje izgubila je kontakt sa kontrolnim tornjem blizu slijetanja u oblasti sa dubokim rečnim klisurama i planinskim vrhovima.

Loše vrijeme i mrak zaustavili su noćas potragu ali vojni helikopter i privatni helikopteri nastavili su je jutros.

Vojska i spasilačke ekipe krenule su ka mogućem mjestu nesreće, koje je zoni nazvanoj Sanosvare, u oblasti Mustang. U letjelici je bilo 19 putnika, među kojima dvoje Njemaca, četvoro Indijaca i deseta Nepalaca, i tri člana posade. Džomsom poznat kao mesto polaska planinara za Himalaje nalazi se na 20 minuta leta od Pohare, drugog po veličini nepalskog grada.

Bonus video: