Jerevan: Sukob policije sa demonstrantima koji su protestovali protiv premijera

"Još jednom vas pozivamo da tokom javnih akcija pokažete isključivo zakonito ponašanje, da se povinujete zakonitim zahtjevima policijskih službenika", navedeno je u saopštenju policije

4912 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od ranijih antivladinih protesta u Jerevanu, Foto: Reuters
Sa jednog od ranijih antivladinih protesta u Jerevanu, Foto: Reuters

Jermenska policija sukobila se danas sa demonstrantima koji su protestovali u Jerevanu protiv premijera Nikola Pašinjana i blokirajući vladine zgrade i zatvarajući puteve i metro.

Policija je saopštila da se grupa ljudi ispred zgrade vlade sukobila sa policajcima i pozvala demonstrante da poštuju zakon.

"Još jednom vas pozivamo da tokom javnih akcija pokažete isključivo zakonito ponašanje, da se povinujete zakonitim zahtjevima policijskih službenika", navedeno je u saopštenju policije, prenosi Tanjug.

Pritisak na premijera Pašinjana povećan je otkako se on približio normalizaciji odnosa sa Azerbejdžanom, koji je pobijedio Jermeniju u šestonedjeljnom ratu 2020.

Rat, koji se vodio oko statusa enklave Nagorno-Karabaha završio se mirovnim sporazumom uz posredovanje Rusije, a doveo je do značajnog gubitka teritorije Jermenije.

Bonus video: