Sirijska državna televizija: Izraelske rakete ciljale položaje sirijske vojske, prouzrokovana šteta

Pozivajući se na neimenovonog vojnog zvaničnika, televizija je navela da su izraelski avioni ispalili nekoliko raketa dok su letjeli nad okupiranom Golanskom visoravni prošle noći pre ponoći

2947 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sirijska državna televizija javila je danas da su izraelske rakete ciljale položaje sirijske vojske južno od glavnog grada Damaska i prouzrokovale štetu, ali da žrtava nije bilo.

Pozivajući se na neimenovonog vojnog zvaničnika, televizija je navela da su izraelski avioni ispalili nekoliko raketa dok su letjeli nad okupiranom Golanskom visoravni prošle noći pre ponoći.

U izvještaju se dodaje da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila većinu raketa.

Izrael nije komentarisao ovaj napad.

Izraelske rakete ispaljene na centralnu Siriju 13. maja, ubile su pet ljudi, uključujući jednog civila i izazvale požar na poljoprivrednom zemljištu u tom području, sudeći prema izvještajima sirijskih državnih medija.

Izraelska vojska je više puta napala ciljeve u Siriji u proteklim godinama, ali rijetko preuzima odgovornost za takve operacije.

Kako vojska navodi, oni ciljaju baze milicija saveznika Irana, poput libanskog ekstremističkog Hezbolaha koji se u Siriji bori na strani snaga predsjednika Bašara al Asada, kao i isporuke oružja za koje se vjeruje da su namijenjene milicijama.