SAD: Tri osobe ubijene u pucnjavi u fabrici

Napadač i sve njegove žrtve zaposleni su u kompaniji "Columbia Machine" u Smitsburgu, u sjevernom Merilendu

9200 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Naoružani napadač je u četvrtak otvorio vatru na svoje kolege u jednoj fabrici u sjevernom Merilendu, ubivši najmanje tri osobe i teško ranivši četvrtu prije nego što je priveden nakon razmjene vatre sa policijom.

Napadač (23), kojeg policija nije identifikovala, ranjen je u pucnjavi dok je pokušavao da pobjegne automobilom, rekao je šerif okruga Vašington Daglas Malendor na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

I osumnjičeni i policajac prebačeni su u lokalnu bolnicu zbog prostrijelnih rana, zadobijenih u posljednjoj u nizu masovnih pucnjava koje su pogodile Sjedinjene Države.

Malendor nije iznio detalje ili moguće motive napada, ali je rekao da su napadač i sve njegove žrtve zaposleni u kompaniji "Columbia Machine" u Smitsburgu, u sjevernom Merilendu, u blizini granice sa Pensilvanijom.

Rekao je da je napadač koristio poluautomatski pištolj.

Portparol kompanije "Columbia Machine" rekao je da sarađuju sa vlastima u istrazi, ali je odbio da dalje komentariše.

Kompanija isporučuje opremu za proizvodnju betona kupcima u više od 100 zemalja, navodi se na njenoj veb stranici.

Kancelarije FBI-ja u Baltimoru i američkog Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv saopštile su da šalju agente na lice mjesta.

Krajem prošlog mjeseca, 18-godišnji mladić otvorio je vatru na osnovnu školu u Uvaldeu u Teksasu, ubivši 19 učenika i dvoje nastavnika.

Ubistva u Uvaldeu i masovna pucnjava u prodavnici u Bafalu u Njujorku u kojoj je poginulo 10 osoba, podstakli su nove napore u Kongresu SAD da donese strože savezne zakone o kontroli oružja.

Bonus video: