Napad na autobus u Ruandi: Dvije osobe poginule, šest povrijeđenih

Napad u subotu, u kojem su poginuli vozač autobusa i putnik, izveo je Nacionalni oslobodilački front (FLN), naoružano krilo antivladinog Pokreta za demokratske promjene (MRCD), navodi se u saopštenju policije

3073 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvije osobe su poginule, a šest je povrijeđeno kada su osumnjičeni militanti otvorili vatru na autobus u jugozapadnoj Ruandi preko granice sa susjednim Burundijem, saopštila je policija Ruande, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Napad u subotu, u kojem su poginuli vozač autobusa i putnik, izveo je Nacionalni oslobodilački front (FLN), naoružano krilo antivladinog Pokreta za demokratske promjene (MRCD), navodi se u saopštenju policije.

"Naoružani nasilnici, za koje se sumnja da su ostaci FLN-a koji djeluju preko granice, pucali su na javni putnički autobus", saopštila je Nacionalna policija Ruande kasno u subotu.

Policija je ušla u trag napadačima u incidentu na putu Niambage-Rusizi u šumi Niungve u okrugu, dodali su.

Vlada je saopštila da je FLN pokrenuo napade iz šumskog područja Njungve blizu granice sa Burundijem 2018. godine.

Vlada Ruande je u aprilu potvrdila 25-godišnju zatvorsku kaznu za Pola Rusesabaginu, koji je prikazan u filmu "Hotel Ruanda" u kojem je sklonilo stotine ljudi tokom genocida 1994. godine, zbog njegove umiješanosti u MRCD.

On je u septembru osuđen po osam optužbi za terorizam, koje negira.

Bonus video: