"ne možete tražiti od djeteta ili učitelja da se ikada vrate tu"

Osnovna škola u Teksasu, u kojoj je ubijeno 19 učenika, biće srušena

Gradonačelnik Uvaldea Don Maklohlin saopštio je to u utorak na napetom i emotivnom sastanku gradskog vijeća sa stanovnicima koji traže odgovore u vezi sa pucnjavom

5198 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osnovna škola "Rob" u Uvaldeu u Teksasu, gdje je naoružani napadač ubio 19 učenika i dvije učiteljice, biće srušena, rekao je gradonačelnik, a prenosi BBC.

Don Maklohlin saopštio je to u utorak na napetom i emotivnom sastanku gradskog vijeća sa stanovnicima koji traže odgovore u vezi sa pucnjavom, piše N1.

Nije rekao kada će škola biti srušena.

Gnijev javnosti je nakon napada u maju porastao, a krivica se svaljuje na policiju koja je čekala više od sat vremena da se suoči s napadačem.

Maklohlin je rekao da će škola biti srušena jer "ne možete tražiti od djeteta ili učitelja da se ikada vrate u tu školu".

Osnovna škola Rob ima gotovo 600 učenika u drugim, trećim i četvrtim razredima.

Napad 18-ogodišnjaka, identifikovanog kao Salvador Ramos, doveo je do ponovne debate o zakonima o oružju na nacionalnom nivou.

Američki senatori u utorak su pogurali novi zakon koji se tiče masovnih pucnjava u, kako je rečeno, najznačajnijim novim kontrolama oružja u generaciji.