saopštenje sirijskog Ministarstva spoljnih poslova

Sirija priznala nezavisnosti samoproglašenih DNR i LNR

Ruski predsjednik Vladimir Putin se u februaru, poslije vanrednog velikog sastanka Savjeta bezbjednosti, obratio građanima Ruske Federacije i izjavio da smatra da je neophodno donjeti odluku o momentalnom priznavanju suvereniteta LNR i DNR

5865 pregleda 6 komentar(a)
Al Asad, Foto: Shutterstock
Al Asad, Foto: Shutterstock

Sirija je odlučila da prizna nezavisnost samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova te zemlje.

"Sirijska Arapska Republika odlučila je da prizna nezavisnost i suverenitet Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike“, navodi se u saopštenju sirijskog Ministarstva spoljnih poslova koje je objavila sirijska državna agencija SANA, prenosi nova.rs.

Ruski predsjednik Vladimir Putin se u februaru, poslije vanrednog velikog sastanka Savjeta bezbjednosti, obratio građanima Ruske Federacije i izjavio da smatra da je neophodno donjeti odluku o momentalnom priznavanju suvereniteta LNR i DNR, prenose RIA novosti.

Putin je potom u Kremlju potpisao ukaze o priznavanju LNR i DNR. Ruski lider je ubrzo nakon toga počeo invaziju na Ukrajinu.