STRADALA DRŽAVLJANKA AUSTRIJE

Egipat zatvorio dio obale poslije napada ajkule kod Hurgade

Vlasti će zatvoriti priobalje na tri dana i zabranjuju sve pomorske aktivnosti uključujući ronjenje, jedrejnje na dasci i kajting kao i prilazak ribarskih brodova

3725 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Egipatske vlasti zatvorile su dio obale na Crvenom moru, poslije napada ajkule u kome je stradala jedna Austrijanka koja je plivala blizu Hurgade.

Šezdesestosmogodišnja žena koja je izgubila nogu i ruku u napadu ajkule umrla je neposredno pošto je prebačena u privatnu bolnicu u Hurgandi, rekao je jedan neimenovani egipatski zdravstveni zvaničnik. On je rekao je da je bila jedva živa kada je stigla i da ljekari nisu uspjeli da je reanimiraju.

Prema internim dokumentima iz kancelarije guvernera provincije Crvenog mora u koje je agencija AP imala uvid, vlasti će zatvoriti priobalje na tri dana i zabranjuju sve pomorske aktivnosti uključujući ronjenje, jedrejnje na dasci i kajting kao i prilazak ribarskih brodova.

Na snimku, koji je objavljen na internetu, vidi se napad ajkule relativno blizu obale.

Vidi se i kako voda oko napadnute žene postaje crvena od krvi dok ljudi na obližnjem pristaništu bacaju opremu za spasavanje ka njoj.