Tramp planira rani ulazak u trku za predsjedničke izbore u SAD-u 2024.

Uskakanje u trku sredinom 2022. bilo bi prilično neobično – kandidati obično čekaju godinu dana prije izbora – i stavljaju na vidjelo podjele GOP-a (Republikanska partija), dok republikanci pokušavaju da obezbijede velike pobjede na sredini mandata

4534 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp navodno razmišlja o ranom ulasku u trku za predsjedničke izbore "Bijela kuća 2024." kako bi ponovo zauzeo centar pažnje i iznio svoje argumente da je istraga od 6. januara politički motivisana.

Tramp bi mogao da izda zvanično saopštenje već ovog mjeseca, navodi Njujork tajms, a prenosi Vašington post.

Uskakanje u trku sredinom 2022. bilo bi prilično neobično – kandidati obično čekaju godinu dana prije izbora – i stavljaju na vidjelo podjele GOP-a (Republikanska partija), dok republikanci pokušavaju da obezbijede velike pobjede na sredini mandata.

Republikanci se u ovogodišnjem izbornom ciklusu bave problemima džeparca i "nesposobnošću predsjednika Bajdena da obuzda inflaciju".

Vašington post piše i da bi ulazak Trampa demokratama dao polarizirajuću metu protiv koje bi se kandidovali i koja bi sigurno animirala glasače na ljevici.

Bonus video: