Čikago: Šest osoba ubijeno u pucnjavi na paradi povodom Dana nezavisnosti

Jedan od očevidaca naveo je da je čuo oko 20 uzastopnih pucnjeva, i zbog toga ocijenio da "to nije mogao da bude pištolj ili puška"

27683 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2022. 20:54h

Šest ljudi je ubijeno, a više od 20 ranjeno, u pucnjavi na paradi povodom 4. jula, američkog Dana nezavisnosti, u bogatom predgrađu Čikaga Hajlend Parku, saopštili su zvaničnici.

Parada je zaustavljena poslije deset minuta, kada su se čuli pucnji i nastala je panika.

Zvaničnici su na konferenciji za novinare rekli da je šest osoba ubijeno, a 24 prebačeno u bolnicu, kao i da je na licu mjesta pronađena puška.

Policija traga za bijelcem, za koga se vjeruje da ima 18 do 20 godina. Policija je saopštila da je prema prvim izveštajima on pucao sa krova zgrade.

"Naša zajednica je bila terorizovana činom nasilja koji nas je potresao do srži. Naša srca idu prema porodicama žrtava tokom ovog razornog vremena", rekla je gradonačelnica Hajlend Parka Nensi Rotering na konferenciji za novinare.

Policija je okupljenima nakon pucnjave rekla da se raziđu i da lokacija nije bezbjedna.

Reporter lista Čikago San-Tajms tvrdi da je na licu mjesta vidio "tri krvava tijela pokrivena ćebadima", i najmanje pet ranjenih osoba.

Jedan od očevidaca naveo je da je čuo oko 20 uzastopnih pucnjeva, i zbog toga ocijenio da "to nije mogao da bude pištolj ili puška".

Na paradi je bilo jako policijsko obezbjeđenje i više vatrogasnih vozila.

Lokalna policija je saopštila da će kasnije pružiti više informacija.

Bonus video: