Bijela kuća: Trampov tvit o okončanju istrage nije naređenje, već mišljenje

Taj Trampov tvit pokrenuo je spekulacije o tome da li će on pokušati da utiče na prevremeno okončanje istrage specijalnog savjetnika Roberta Mulera, o miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. i o eventualnoj povezanosti Trampovog izbornog štaba s Moskvom
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.08.2018. 07:36h

Bijela kuća je danas saopštila da predsjednik SAD Donald Tramp nije izdao naređenje, već samo izrazio svoje mišljenje, kada je rekao da ministar pravde Džef Sešons treba momentalno da okonča istragu ruskog mješanja u američke izbore.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders navela je da Tramp jučerašnjim tvitom nije naredio Sešonsu da preduzme bilo kakav korak i dodala da je to "predsjednikovo mišljenje", navodi Asošiejted pres.

Predsjednik SAD je objavio niz tvitova juče, drugog dana suđenja za utaju poreza i bankarsku prevaru nekadašnjem šefu Trampove kampanje Polu Manafortu, navodeći da Sešons "treba odmah da obustavi namješteni lov na vještice, prije nego što nanese još više štete SAD".

Taj Trampov tvit pokrenuo je spekulacije o tome da li će on pokušati da utiče na prevremeno okončanje istrage specijalnog savjetnika Roberta Mulera, o miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. i o eventualnoj povezanosti Trampovog izbornog štaba s Moskvom.

Obnovljena je i ideja da bi Trampovi tvitovi mogli biti korišćeni protiv njega kao dokaz pokušaja opstrukcije pravde.

Trampov advokat Rudi Đulijani rekao je da su u toku pregovori dvije strane o eventualnom saslušanju Trampa u okviru Mulerove istrage.

"Ne bih se naročito nadao da će do toga doći", rekao je Đulijani.

Bonus video: