Bajden ponovo pozitivan na koronavirus

Bajden, koji je bio pozitivan na bolest prije devet dana, ali je potom dvaput bio negativan ranije ove nedjelje, nastaviće sa izolacionim procedurama

22394 pregleda 39 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Američki predsjednik Džozef Bajden ponovo je pozitivan na COVID-19, navodi se u saopštenju ljekara Bijele kuće, iako nema nikakve simptome i osjeća se "prilično dobro", prenio je Rojters, a navodi Radio Slobodna Evropa.

Bajden, koji je bio pozitivan na bolest prije devet dana, ali je potom dvaput bio negativan ranije ove nedjelje, nastaviće sa izolacionim procedurama.

Vjeruje se da je njegov pozitivan test "povratna" pozitivnost koju su doživjeli neki pacijenti sa COVID-om, rekao je ljekar iz Bijele kuće Kevin O'Konor.

Bijela kuća je saopštila da je predsjednik otkazao putovanja u Delaver i Mičigen i da će biti u izolaciji dok test ne bude negativan.

Bajden je na Tviteru napisao da se to može dogoditi "maloj manjini ljudi".

"Nemam simptome, ali ću se izolovati radi bezbjednosti svih oko sebe", napisao je američki predsjednik.

Njegov ljekar je rekao da ne postoji plan za ponovno pokretanje liječenja s obzirom na nedostatak simptoma.

Bajden je ranije opisao svoje iskustvo sa COVID-om kao blago, rekavši da je mogao da nastavi da radi dok je bio u izolaciji. On je blage simptome pripisao vakcinama i drugim tretmanima.

O'Konor je ranije izjavio da će se Bajden redovno testirati kako bi se pratio potencijalni "povratni" slučaj COVID-19, koji mogu da iskuse neki pacijenti koji su liječeni lijekom Pakslovid, koji je predsednik dobio.

Bonus video: