IRANSKI PREDSJEDNIK PORUČIO

Rohani: Niko ne može poništiti koristi od sporazuma, ni Tramp, ni 10 Trampova

Rohanijevi komentari dolaze u trenutku kada izgleda da Tramp napušta predizborno obećanje o tome da će "pocijepati" sporazum sa Iranom, već umjesto toga želi da preduzme druge korake protiv Irana, piše Asošiejted pres
0 komentar(a)
Hasan Rohani, Foto: Reuters
Hasan Rohani, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.10.2017. 10:45h

Iranski predsjednik Hasan Rohani je danas branio nuklearni sporazum svoje zemlje i svjetskih sila iz 2015. i rekao da su koristi za Iran nepovratne.

"Postigli smo koristi koje su nepovratne. Niko ih ne može poništiti, ni (predsjednik SAD Donald) Tramp, ni 10 Trampova!", rekao je Rohani studentima Teheranskog univerziteta.

Iran je u okviru sporazuma prihvatio ograničenja svog nuklearnog programa, a za uzvrat je profitirao od ukidanja sankcija, između ostalog i na izvoz nafte.

Rohanijevi komentari dolaze u trenutku kada izgleda da Tramp napušta predizborno obećanje o tome da će "pocijepati" sporazum sa Iranom, već umjesto toga želi da preduzme druge korake protiv Irana, piše Asošiejted pres.

Očekuju se nove Trampove mjere protiv iranske Revolucionarne garde i šiitskog libanskog Hezbolaha koji ima podršku Teherana.

Preporučujemo za Vas