Proizvođač Snikersa se izvinio zbog proizvoda koji sugerišu da je Tajvan država

Video snimci i fotografije događaja koji promovišu ograničeno izdanje Snikersa - za koji se navodi da je dostupan samo u "zemljama" Južne Koreje, Malezije i Tajvana - u petak su postali viralni na kineskoj mikrobloging platformi "Veibo"

9984 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Proizvođač slatkiša Snikers, kompanija Mars, izvinila se zbog lansiranja Snikers proizvoda za koje su korisnici kineskih društvenih medija rekli kako sugerišu da je Tajvan zemlja.

Kako javlja Rojters video snimci i fotografije događaja koji promovišu ograničeno izdanje Snikersa - za koji se navodi da je dostupan samo u "zemljama" Južne Koreje, Malezije i Tajvana - u petak su postali viralni na kineskoj mikrobloging platformi "Veibo".

Mars je na "Snickers China Veibo" nalogu objavio izvinjenje i rekao da je relevantni sadržaj izmijenjen.

"Mars poštuje nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet Kine i vodi svoje poslovne operacije u strogom skladu sa lokalnim kineskim zakonima i propisima", objavio je Mars.

Reakcije zbog ove reklame desili su nakon što je napetost oko Tajvana u kontinentalnoj Kini najveća u posljednjih nekoliko decenija, a sve polsije posjete predsjednice Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi ovom ostrvu.

Bonus video: