U Južnoj Koreji uhapšena žena zbog ubistva dvoje djece pronađene u koferima

Policijski agenti pronašli su u četvrtak ujutro ženu korejskog porijekla kako se skriva u stanu u gradu Ulsanu. Za njom je bila raspisana globalna Interpolova potjernica

5897 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Novozelandska policija saopštila je da je Južna Koreja uhapsila ženu osumnjičenu da je ubila dvoje djece čija su tijela pronađena u koferima u avgustu, objavio je BBC.

Riječ je o slučaju koji je potresao Novi Zeland, a tijela su otkrili stranci koji su kupili ormar iz skladišta u Oklendu, prenosi N1.

U njemu su pronašli kofere sa tijelima ubijene djece koja su navodno u njima bila godinama. Korejska policija rekla je da su žrtve imale sedam i 10 godina.

Novi Zeland je zatražio izručenje žene iz Južne Koreje.

Policija je rekla da je posljednje tri nedjelje blisko sarađivala sa južnokorejskim vlastima u potrazi za ženom u 40-ima, nakon što je prošlog mjeseca objavila da vjeruje da se žena nalazi u Južnoj Koreji.

Usredsrijedili su se na nju nakon što su uspjeli da identifikuju djecu, čija imena nijesu otkrivena.

Policijski agenti pronašli su u četvrtak ujutro ženu korejskog porijekla kako se skriva u stanu u gradu Ulsanu. Za njom je bila raspisana globalna Interpolova potjernica.

Lokalni mediji izvijestili su da se vjeruje da je osumnjičena u srodstvu sa decom. Pišu da je porodica nekoliko godina živjela u Oklendu i da je otac djece umro prije njihove smrti.

Prema navodima policije, porodica koja je početkom avgusta pronašla tijela nije imala nikakve veze sa smrću te djece i pretrpjela je agoniju nakon otkrića.

Bonus video: