Francuska ministarka: Iran neće imati bolju ponudu za nuklearni sporazum

Kolona nije isključila mogućnost da se francuski predsjednik Emanuel Makron sastane sa iranskim kolegom Ebrahimom Raisijem u UN tokom nedjelje

3401 pregleda 0 komentar(a)
Katrin Kolona, Foto: REUTERS
Katrin Kolona, Foto: REUTERS

Šefica francuske diplomatije Katrin Kolona (Catherine Colonna) izjavila je danas u Njujorku da Iran neće dobiti bolju ponudu za oživljavanje međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

"Neće biti bolje ponude za Iran", rekla je francuska ministarka na marginama zasijedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

Kolona nije isključila mogućnost da se francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) sastane sa iranskim kolegom Ebrahimom Raisijem u UN tokom nedjelje.

Francuska ministarka danas je novinarima u Njujorku rekla da je razgovarala sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom o situaciji u nuklearnoj centrali u Zaporožju.

Dodala je da će Makron u srijedu imati sastanak o tom pitanju sa ukrajinskim zvaničnicima i generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafaelom Grosijem (Grossi).

U Njujorku ove nedjelje zasijeda Generalna skupština UN, a pored svjetskih lidera, učestvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video: