U Kanadi značajne štete u udaru oluje Fiona

Najjača oluja ikada pogodila je istočnu obalu Kanade uraganskom jačinom, srušila kuće, mostove, puteve, dovela do evakuacije, čupala je drveće i prekinula telekomunikacije i snabdjevanje strujom

2727 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kanadska istočna obala Atlantika pretrpjela je značajnu štetu prilikom snažnog udara oluje Fiona i u toku je saniranje posljedica, procjena štete i ponovno uspostavljanje telekomunikacija i snabdjevanja elekrtičnom energijom.

Oluja je pogodila Kanadu u subotu, a zvaničnici navode da će biti potrebno duže vrijeme da se sanira šteta koju je Fiona izazvala, prenosi Rojters.

Najjača oluja ikada pogodila je istočnu obalu Kanade uraganskom jačinom, srušila kuće, mostove, puteve, dovela do evakuacije, čupala je drveće i prekinula telekomunikacije i snabdjevanje strujom.

Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je da će vojska učestvovati u rašćišćavanju ruševina i terena, napominjući da će to zahtjevati velike napore zbog veličine štete.

Uprkos intenzitetu, na svu sreću, u oluji nije bilo poginulih, niti ozbiljnije povrijeđenih ljudi, jer su se građani pridržavali uputstava lokalnih vlasti.

Hiljade stanovnika Nove Škotske, Ostrva princa Edvarda i Njufaundlenda su bez struje i telekomunikacija, a za uspostavljanje prvobitnog stanja možda će biti potrebne i sedmice.

Procjena štete koju je načinila Fiona biće završena narednih dana, možda i sedmica, saopštili su zvaničnici.

Fiona je imala brzinu od 170 kilometara na sat.

Bonus video: