Kurdski zvaničnici: Desetine ranjenih i poginulih u napadu iranskih dronova na Irak

Na meti udara bili su vojni logor, kuće, kancelarije i drugi objekti oko Koje

5584 pregleda 0 komentar(a)
Nakon napada, Foto: REUTERS
Nakon napada, Foto: REUTERS

U iranskom bombardovanju dronom baza iransko-kurdske opozicione grupe u sjevernom Iraku danas je poginulo najmanje devet ljudi, a ranjeno 32, saopštilo je Ministarstvo zdravlja kurdske regionalne vlade.

Član Demokratske partije Iranskog Kurdistana (KDPI) Soran Nuri saopštio je da su iranski napadi bili usmjereni na Koju, 65 kilometara istočno od Irbila. KDPI je ljevičarska naoružana opoziciona snaga zabranjena u Iranu.

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbjeglice je u saopštenju naveo da su napadi "pogodili iranska izbjeglička naselja" u Koji i da su među žrtvama izbjeglice i drugi civili.

Ministarstvo spoljnih poslova Iraka i regionalna vlada Kurdistana osudili su napade.

Iranska državna novinska agencija i emiter IRNA saopštila je da je Revolucionarna garda zemlje gađala baze separatističke grupe na sjeveru Iraka "preciznim projektilima" i "dronovima-samoubicama" i da je ranjeno 185 dobrovoljaca - Basijija.

Na meti iranskog udara bili su vojni logor, kuće, kancelarije i drugi objekti oko Koje.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Iraka je rekao da se očekuje da će vlada u Bagdadu pozvati iranskog ambasadora da mu uloži diplomatski protest zbog napada.

Bonus video: