Najveći masakr u novijoj istoriji SAD: Broj stradalih porastao na 59

Islamska država tvrdi da je odgovorna za napad, i da je Pedok prije nekoliko mjeseci prešao u islam, ali nije pružila nikakav dokaz
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2017. 17:03h

Broj mrtvih u napadu vatrenim oružjem na okupljene na koncertu na otvorenom u Las Vegasu porastao je na 59, a broj ranjenih na 515, rekao je danas šerif Džo Lombardo. Policija je zvanično potvrdila da je Stiven Pedok (64) osumnjičen za incident.

Islamska država tvrdi da je odgovorna za napad, i da je Pedok prije nekoliko mjeseci prešao u islam, ali nije pružila nikakav dokaz. FBI je potom objavio da Pedok nema nikakve veze sa međunarodnim terorističkim organizacijama.

Islamska država je i ranije preuzimala odgovornost za razne napade, za koje se ispostavljalo da nisu povezani sa njima.

Policija je saopštila da se Pedok ubio kada je policija krenula da uđe u hotelsku sobu u kojoj se nalazio. Pedok je stanovnik Las Vegasa, a u njegovoj hotelskoj sobi je nađeno deset pušaka.

Policija je tragala za ženskom osobom, koja se zove Marilu Denli, a koja je Pedoku navodno pravila društvo, ali je kasnije saopštila da više nije "lice interesantno policiji" jer nije u državi. Motivi napada zasad nijesu poznati.

"Garidan" piše da je ovo najveći masakr u modernoj istoriji SAD, smrtonosniji od prošlogodišnjeg napada u Orlandu.

Lokalni šerif je kazao da policija vjeruje da napadač nije povezan sa terorističkim grupama.

Napadač je pucao sa 32. sprata hotela u kojem se nalazi kazino Mandalej Bej i prvobitno se smatralo da je ubijen u policijskoj akciji.

U pucnjavi je ubijeno i nekoliko policajaca.

"Potvrđujemo da je osumnjičeni neutralisan", navela je danas policija Las Vegasa na Tviteru.

Policija poziva građane da ne objavljuju snimke s mjesta napada, jer tako ugrožavaju akciju policije i policajce koji su na terenu.

Policija u Las Vegasu saopštila je jutros da ima informacije da je naoružani napadač pucao na okupljene na festivalu kantri muzike u tom gradu.

Djelomično je zatvoren i aerodrom u Las Vegasu.

Napad se dogodio tokom festivala "Route 91 - Harvest" u blizini čuvenog hotela i kazina "Mendelej bej" u Las Vegas Bulevaru, poznatijem kao “Strip”, u kojem se nalazi najveći broj kazina, hotela, diskoteka i restorana.

Prve informacije o napadu objavljene su u nedjelju kasno uveče, po lokalnom vremenu, tokom festivala "Route 91 Harvest".

Galerija

Bonus video: