Pucnjava u vrtiću na Tajlandu: Bivši policajac ubio 34 osobe, među žrtvama više od 20 djece

Policija je saopštila da je napadač legalno kupio pištolj koji je koristio u napadu na vrtić

11759 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.10.2022. 14:20h

Bivši policajac ubio je 34 osobe u masovnoj pucnjavi u dječjem vrtiću na Tajlandu, a među žrtvama je bilo 22 djece, kao i odrasli, navodi policija u saopštenju.

Kako Rojters prenosi lokalne medije napadač je kasnije izvršio samoubistvo.

Prije toga policija je saopštila da je u toku potraga za ubicom, a portparol vlade je naveo da je premijer Tajlanda obavijestio sve agencije da uhapse počinioca.

Agencija Beta prenosi da su policijski zvaničnici rekli da je među stradalima 23 djece, kao i da je napadač poslije masakara u sjevernoj provinciji Nong Bua Lamphu ubio svoju porodicu, a zatim izvršio samoubistvo.

Ta agencija navodi i da je osumnjičeni napadač 34-godišnji bivši policajac koji je bio naoružan puškom, pištoljem i nožem.

Masovna ubistva su rijetka na Tajlandu iako je stopa posjedovanja oružja visoka u poređenju sa nekim drugim zemljama u regionu, dok je ilegalno oružje je uobičajeno, dodaje Rojters.

Prije dvije godine vojnik koji je bio ljut zbog zbog ugovora o imovini ubio je najmanje 29 ljudi i ranio 57 u divljanju koje se proširilo na četiri lokacije, podsjetio je Rojters.

Policija je saopštila da je napadač legalno kupio pištolj koji je koristio u napadu na vrtić, dodaje Rojters.

Navodi se da je napadač koristio i nož.

Bonus video: