Tramp: Nkada nismo bili u ovakvoj situaciji. Krećemo bukvalno od nule

Tramp je naveo da portorikanska vlada mora raditi sa SAD na odlučivanju "kako će ta ogromna obnova (...) biti finansirana i organizovana kao i šta će se raditi sa ogromnim dugom koji već postoji"
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.09.2017. 18:26h

Predsjednik SAD Donald Tramp pozvao je danas na "masivne napore u obnovi" Portorika poslije prolaska uragana "Marija", govoreći o srednjoročnom planu finansiranja te američke teritorije koja je već u ogromnim dugovima.

"Nikada nismo bili u ovakvoj situaciji (...) Krećemo bukvalno od nule. Električna mreža i druga infrastruktura je u veoma, veoma lošem stanju. Bila je pred kraj životnog vijeka i pre uragana, a sada je praktično sve uništeno i moramo početi iz početka", rekao je Tramp koji će u utorak posjetiti Portoriko.

Tramp je naveo da portorikanska vlada mora raditi sa SAD na odlučivanju "kako će ta ogromna obnova (...) biti finansirana i organizovana kao i šta će se raditi sa ogromnim dugom koji već postoji".

Govoreći o mobilizaciji federalnih resursa i bliskoj saradnji sa lokalnim vlastima, Tramp je naveo kao poseban izazov da je "to ostrvo okruženo vodom, s mnogo vode".

Nedjelju dana poslije "Marije", pomoć još sporo stiže na ostrvo kome fale pijaća voda, struja i gorivo.

Bonus video: