Mask na Tviteru: Amerikanci, u utorak glasajte za republikance

"Demokrate ili republikanci čvrstog stava nikada ne glasaju za drugu stranu, tako da su nezavisni birači ti koji zapravo odlučuju ko će biti glavni”

10211 pregleda 5 komentar(a)
Mask, Foto: Reuters
Mask, Foto: Reuters

Vlasnik Tvitera Ilon Mask, najbogatiji čovjek na svijetu, u ponedjeljak je glasačima preporučio da izaberu republikanske kandidate za Kongres Sjedinjenih Država na izborima koji se održavaju u utorak.

“Nezavisnim biračima: podijeljena moć kontroliše najgore ekscese obiju stranaka, stoga preporučujem glasanje za republikanski Kongres s obzirom na to da je predsjedništvo demokratsko”, napisao je Mask na Tviteru.

Otkako je preuzeo Tviter, grupe za građanska prava kritikovale su Maskov stav o moderiranju sadržaja, zbog njegovog apsolutističkog stava o slobodi govora, očekujući da će se na platformi povećati količina dezinformacija i govora mržnje, prenosi N1.

Demokrate Džo Bajdena suočene su s teškom borbom čija je svrha zadržati kontrolu nad Kongresom na glasanju u utorak.

Nestranački prognozeri izbora i ankete ukazuju na to da republikanci imaju vrlo velike šanse za osvajanje većine u Predstavničkom domu, a velika će se borba voditi i za kontrolu u Senatu.

Mask je već ranije rekao da će glasati za republikance.

"Demokrate ili republikanci čvrstog stava nikada ne glasaju za drugu stranu, tako da su nezavisni birači ti koji zapravo odlučuju ko će biti glavni”, poručio je Mask na Tviteru.

Bonus video: