ZASAD NIKO NIJE PREUZEO ODGOVORNOST

Matis i Stoltenberg stigli u Kabul, eksplodirale rakete blizu aerodroma

U avgustu prilikom Matisove posjete Kijevu dogodila se eksplozija u blizini zgrade ukrajinske vlade i tom prilikom povrijeđeno je dvoje ljudi
0 komentar(a)
Džejms Matis, Foto: Reuters
Džejms Matis, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2017. 08:32h

U blizini međunarodnog aerodroma u Kabulu palo je nekoliko raketa i to ubrzo nakon dolaska američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa u avganistansku prijestonicu, prenosi Tanjug.

"U blizini aerodroma ovog jutra je pala raketa", napisao je na Tviteru portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš, dodajući da prema prvim informacijama nema povrijeđenih.

AFP prenosi da zasad niko nije preuzeo odgovornost za ispaljivanje raketa.

Matis je u Kabul doputovao zajedno sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, nekoliko nedjelja nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp obećao da će u Avganistan uputiti dodatnih 3.000 vojnika.

Ova posjeta nije ranije najavljena, navodi francuska agencija, dodajući da je Matis prvi član kabineta predsjednika SAD koji je došao u Avganistan od objave strategije o ostanku američkih snaga u toj zemlji.

Prema Trampovom planu, SAD šalju više od 3.000 dodatnih vojnika u Avganistan, gdje je već raspoređeno 11.000 koji obučavaju i savjetuju bezbjednosne avganistanske snage.

Matis i Stoltenberg će se sastati sa avganistanskim predsjednikom Ašrafom Ganijem i drugim zvaničnicima sa kojima će razgovarati o misiji "obuke i pomoći" čiji je cilj jačanje avganistanske vojske da bi mogla sama da brani zemlju.

"Razgovori će biti usmjereni na partnerstvo NATO i Avganistana, uključujući i misiju "Odlučna podrška" koja podrazumijeva pružanje podrške avganistanskim odbrambenim i bezbjednosnim snagama", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici te misije.

Kako Tanjug podsjeća, u avgustu prilikom Matisove posjete Kijevu dogodila se eksplozija u blizini zgrade ukrajinske vlade i tom prilikom povrijeđeno je dvoje ljudi.

Preporučujemo za Vas