SAD: Traga se za osumnjičenim koji je usmrtio tri osobe na Univerzitetu Virdžinija

Policija pretražuje okolinu, kao i fakultet u Šarlotsvilu u Virdžiniji, u potrazi za osumnjičenim kojeg smatraju "naoružanim i opasnim", dok ga je Univerzitetska policija identifikovala kao studenta Kristofera Darnela Džonsa.

2414 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tri osobe su stradale a dvije ranjene u pucnjavi na Univerzitetu Virdžinija, prenosi Rojters.

Policija pretražuje okolinu, kao i univerzitet u Šarlotsvilu u Virdžiniji, u potrazi za osumnjičenim kojeg smatraju "naoružanim i opasnim", dok ga je Univerzitetska policija identifikovala kao studenta Kristofera Darnela Džonsa.

Pucnjava se desila u nedjelju veče oko 22:30 po lokalnom vremenu, u školi koju pohađa oko 25.000 učenika.

Iz policije Univerziteta su na tviteru poručili studentima i osoblju da ostanu u zatvorenom do daljnjeg.

Direktor škole Džim Rajan je putem društenih mreža saopštio da mu je "srce slomljeno" zbog pucnjave, dodajući da je nastava otkazana za taj dan.

"Ovo je poruka, koju se svaki lider nada da nikad neće morati da pošalje, i užasno je što je ovo nasilje posjetilo naš univerzitet", napisao je on.

Prema opisu osumnjičenog, Džons je nosio "bordo jaknu, plave farmerke i crvene cipele", a vjeruje se da je vozio džip crne boje, saopštile su lokalne vlasti.

Detalji napada još nisu poznati kao ni identiteti žrtava.

Pucnjava je posljednja u talasu nasilja iz vatrenog oružja širom koledža i srednjih škola, koje potresaju SAD posljednjih godina.

Napadi ove vrste podstakli su debatu o strožijim ograničenjima pri pristupu oružju, dok drugi amandman Ustava građanima garantuje pravo na nošenje istog.

Bonus video: