Erdogan: Ni SAD ni Rusija neće pokušati da upotrijebe nuklearno oružje

Šef CIA Vilijam Berns i njegov ruski kolega Sergej Nariškin sastali su se početkom nedjelje u Ankari, potvrdio je ranije Erdoganov kabinet

5865 pregleda 0 komentar(a)
Erdogan, Foto: Reuters
Erdogan, Foto: Reuters

Ni Sjedinjene Američke Države (SAD) ni Rusija neće pokušati da upotrijebe nuklearno oružje, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan poslije sastanka šefova obavještajnih službi te dvije zemlje u Ankari.

"Prema informacijama koje sam dobio od svog direktora obavještajne službe o SAD i Rusiji, nijedna od njih neće pokušati da upotrijebi nuklearno oružje", rekao je Erdogan, prenosi zvanična novinska agencija Anadolija.

Šef CIA Vilijam Berns i njegov ruski kolega Sergej Nariškin sastali su se početkom nedjelje u Ankari, potvrdio je ranije Erdoganov kabinet.

Berns je tada, prema navodima Bijele kuće, upozorio ruskog šefa obavještajne službe na posljedice pribjegavanja nuklearnom oružju, koje je Rusija prijetila da će upotrijebiti u Ukrajini.

Bijela kuća je o tom sastanku navela da se "nije radilo o bilo kakvim pregovorima" niti o "razgovorima o rješavanju rata u Ukrajini".

Bonus video: