Tinejdžer usmrtio tri i ranio najmanje osam osoba u pucnjavi u Brazilu

Za neidentifikovanim tinejdžerom se još vodi potraga, dok je poznato da je nosio vojnu odjeću. Napadi su se dogodili u malom gradu Arakruzu

7613 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bivši učenik ubio je tri osobe, a ranio 13 poluautomatskim pištoljem kada je upao u dvije škole u ​​brazilskoj državi Espirito Santo nakon čega je uhapšen, saopštio je državni sekretarijat za javnu bezbijednost.

Napadi su se dogodili u malom gradu Arakruzu, koji se nalazi oko 80 kilometara sjeverno od glavnog grada te države Vitorije, prenosi Rojters.

Neidentifikovani tinejdžer koji je nosio vojnu odjeću, izvršio je napad na dvije škole, jednu privatnu i drugu javnu.

Za njim se trenutno traga, saopštili su zvaničnici.

Iz tamošnje policije su kazali da sumnjaju da je ubica učenik jedne od napadnutih škola, ali je šef javne bezbjednosti Espirita Santa Marcio Selante, kazao novinarima da to nije potvrđeno.

Jedna od povrijeđenih osoba je helikopterom prebačena u Seru, veći grad koji se nalazi oko 60 kilometara južno od Arakruza.

Guverner oblasti, Espirito Santoa Renato Kasagrande, uputio je saučešće porodicama stradalih i kazao da su sve lokalne snage angažovane u istrazi.

Povodom napada oglasio se i novoizabrani predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva, kazavši da se radi o "apsurdnoj tragediji".

"Pružam podršku guverneru Kasagrandeu u istrazi slučaja i utjehu zajednicama koje okružuju dvije pogođene škole", rekao je Lula.

Bonus video: